Telefonda virüs varmı ? Telefona virüs bulaştığını nasıl anlarım ? Telefonumdaki virüsü nasıl temizlerim ? Telefon virüslerinden nasıl korunurum? İşte Telefona Virüs Bulaştığını Gösteren 6 Belirti
İnsanların internete yönelmesi ile zararlı yazılımların sayısı da oldukça arttı. Özellikle banka bilgilerini ele geçirmeye çalışan zararlı yazılımlar büyük bir tehlike arz ediyor. Bu yazılımlar özellikle Android işletim sistemini hedef alıyor.
Akıllı telefon kullanıcıların birçoğu yazılımdan anlamadığı için zararlı yazılımlar güvenlik ayarları ile ilgili tehlikelerin farkında olamıyorlar. Ancak çoğu zararlı yazılımı anlamak için kullanıcıların bilgisayar mühendisi olmasına gerek yok. Bazı ayrıntılara dikkat eden kullanıcılar kolaylıkla Android cihazlarında zararlı yazılım olup olmadığını fark edebilirler.
Telefona Virüs Bulaştığını Gösteren 6 Belirti
Cihazınıza virüs yada malware gibi zararlı yazılımlar bulaşmış olabilir. Peki telefonda virüs varmı nasıl anlayacağız? İşte Telefona Virüs Bulaştığını Gösteren 6 Belirti
Eğer aşağıda sıraladığımız belirtiler sizde varsa ve virüsten şüphe ediyorsanız Android Telefon Format Atmadan Virüsten Nasıl Temizlenir ve Android’de Virüs Temizleme Yöntemi yazılarımıza mutlaka okumanızı öneriyoruz.
1-Batarya Isınma Problemleri
Eğer telefonunuzu yüksek performanslı çalıştırmıyor , video ve uygulamaları sık kullanmadığınız halde bataryanız fazla ısınıyorsa sizi izleyen bir uygulama olabilir.
2-İnternet Kotasının Çabuk Bitmesi
İnternet kotanız sebepsiz yere artık bitmeye başlıyorsa casus yazılımlar internetinizi sömürüyor olabilir.
Birçok uygulamanın internetinizi sömürdüğü de doğru, fakat bunları sınırlamanın yolları var. (Bakınız :Android Veri Kullanımını 5 Adımda Kısıtlayın ) Tüm bu önlemleri aldıktan sonra telefonunuzun veri trafiği bölümünden kullandığınız veri miktarına bir göz atın. Eğer alışılmışın dışanda ise şüphelenmeye başlamalısınız.
3-Olur Olmaz Yerlerde açılan Reklam ve Uygulamalar
İstenmeyen reklam ve uygulamalar, genelde bilgisayar ve telefonunuza truva atı formatında bir zararlı yazılım şeklinde bulaşır. Arka planda çalışırlar, ruhunuz dahi duymaz. İstemediğiniz içerikler geliyorsa, kendisinden kurtulmaya çalıştığınızda zorluk çıkarıyorsa bunun bir truva atı olduğunu anlayabilirsiniz.
Cihazınızı fabrika ayarlarına döndürmeniz bile çare olmayabilir, hemen bir antivirüs program edinin. (En İyi 9 Ücretsiz Antivirüs Programı )
4-Cihaz Yavaşlaması, İnternet Yavaşlaması
Performans sorunları, yalnızca aletinizin eski olmasıyla alakalı değildir. Zararlı yazılımlar, yeni bir aleti eskilerden bile büyük performans sorunlarına itebilir. İnternetiniz yavaşladıysa, cihazınız eskisi kadar hızlı değilse ve sürekli istemediğiniz reklamlar çıkıyorsa telefonunuza bir tarama yapın derim.
(Telefonlarda Adbirdie ve Adyourexchange Virüsü Nasıl Temizlenir? )
Karşılaştığınız bu yazılar spam veya zararlı bir programın belirtisi olabilir, görmezden gelmeyin! Şüphe uyandıran SMS’ler, sayı dizileri, karakterler gördüğünüzde mutlaka kullandığınız güvenlik programıya bir tarama yaptırın. Ayrıca herhangi bir arkadaşınız size tuhaf mesaj veya mail attıysa yine güvenlik programınıza başvurmakta fayda var. Böyle durumlarda sosyal medya profillerinizi hemen kontrol edin. Sizin göndermediğiniz mesajlar, arkadaşlarınıza gitmiş olabilir.
(Youradexchange Virüsü Cep Telefonundan Nasıl Temizlenir ? )
6-İstenmeyen sitelere yönlendirme
Bu, hepimizin aşina olduğu bir kalpazanlık yöntemi. Yine de yanlışlıkla tıklayabiliriz ve sonuç olarak büyük bedeller ödeyebiliriz. Telefonunuzda zararlı bir yazılım varsa, bu da sayfalarınızın sıklıkla değişmesine neden olabilir. Bu tarz yazılımlar bir proxy gibi davranır ve sizi başka sayfalara yönlendirirler. Eğer böyle bir şey olduğunu fark ederseniz; ilkin tarayıcınızı, sonra da tüm telefonunuzu anında virüs taramasından geçirin.