Telefonunuzun pil ömrü azaldıysa ve şarj ederken sıkıntılar yaışıyorsanız Telefon Batarya Şoklama ile bu sorunları giderebilmeniz mümkün!
Akıllı telefonların bataryaları, hatalı şarj etme, uzun süreli kullanım gibi nedenlerle zaman içerisinde istenen performansı gösteremezler.
İlk aldığınızda telefonunuzun şarjı 2 günü çıkartırken bir süre kullanımdan sonra bu değerin 1 güne hatta daha az biz zamana düştüğünü gözlemleyebilirsiniz.
Böyle bir durumla karşılaştığınızda hemen pil değişimine gitmeyerek batarya şoklama işlemiyle pilinizin bir süre daha sizi idare etmesini sağlayabilirsiniz.
Telefon Batarya Şoklama için neler gerekli ?
Telefon bataryasını şoklamak için;
- 9 voltluk kaliteli bir pil.
- Pil ile bağlantı işleminde kullanılacak ince elektrik kabloları.
- Elektrik bandı gereklidir.
Bunlarla uğraşamam diyorsanız telefon batarya şoklama cihazlarından alabilirsiniz.
Telefon Batarya Şoklama İşlemi
# İlk olarak pil ile kabloların bağlantılarını yapmanız gerekiyor. Pillerin üzerinde + ve – kutupların yer aldığını göreceksiniz. + kutbu için bir kablo ve – kutbu için de bir başka kablo kullanmanız gerekecek.
# Kabloların ucunu elektrik bandı ile sarıp, pilin uçlarına bağlantıyı gerçekleştirin. Kutuplara lütfen dikkat edelim! Kutup seçimlerinde yapacağınız yanlış, kısa devreye nede olur ki bu da bataryanın zarar görmesine, daha kötü ihtimalle yangına kadar neden olabilir.
# Şimdi telefonunun bataryasını çıkarın. Eğer sabit bataryaya sahip olan bir akıllı telefonunuz varsa, teknik servis yardımı almayı tercih edebilirsiniz. Bunun dışında isterseniz telefonunuzun bataryasının nasıl çıkarıldığını araştırıp, o şekilde bataryayı çıkarabilirsiniz.
# Bataryanın + ucuna ve – ucuna dikkat ederek, pilden gelen kabloların bağlantılarını gerçekleştirin. Pozitif kutbu pozitif kısma, negatif kutbu ise negatif kısma bağlamanız gerekiyor.
# Burada kutupları ters bağlamadığınızdan emin olun. Aksi halde kısa devre yaşanmasına neden olursunuz. Kısa devrede pilin geri dönülmez bir şekilde zarar görmesine neden olabilir. Böyle bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmamak için tekrar tekrar başları kontrol edin.
# Bağlantıları bant ile sağlamlaştırın.
# Telefonunun bataryasının bir süre sonra ısınmaya başlaması gerekiyor.Bataryanın ısındığını hissettiğiniz zaman bağlantıyı koparın. Şimdi ise bataryayı yeniden telefonunuza takın ve ardından bataryanın durumunu kontrol edin.
# İlk etapta şarj durumunun yine düşük olduğu gösterilebilir. Şarj durumu düşükse, telefonu şarja takarak bataryayı doldurun.
# Tam dolum yaptığınızdan emin olun. Bu işlemin ardından pilde yaşanan sorunun giderilmiş olması gerekiyor.
Peki Batarya Şoklama işlemi tehlikeli midir?
Pil şoklama kesinlikle tehlikeli bir işlemdir. Bu işlemde pillerin alev alması, patlaması gibi durumlarda yaşanabilir. Belki de Pilleri düzeltmek isterken tamamen bozulmasına neden olabilirsiniz.
Bu konuda kendinize güveniniz yoksa yukarıda dediğimiz gibi bir batarya şoklama cihazı alabilir yada bir teknik servise müracaat edebilirsiniz.