Samsung telefonunuz yavaşlamayamı başladı ? Samsung telefonunuzdaki yavaşlamalardan çok sıkılmış olabilirsiniz. Peki Samsung Telefon Nasıl Hızlandırılır ?
Aynı bilgisayarlar gibi akıllı telefonlarda bir süre sonrasında yavaşlamaktadır. Samsung akıllı telefon yada tabletlerimiz ilk satın aldığımızda oldukça hızlı bir şekilde çalışsalar da, maalesef hem yılların etkisi hem de kullanımımızdan kaynaklanan hatalardan dolayı giderek daha yavaş bir hale gelirler..
Aslında bu tür yavaşlamaları bir anda yok etmek için yapmanız gereken gerekli yedekleri aldıktan sonra samsung telefona format atmak olacaktır.Fakat bu format atma işlemleri sıkıntılı olduğu için bu yönteme çok kimse başvurmuyor. Samsung Telefon Nasıl Hızlandırılır yazımızda belirttiğimiz yöntemleri yaparak telefonunuzu hızlandırabilirsiniz.
Samsung Telefon Nasıl Hızlandırılır ?
1 – Ekran Animasyonlarını Kapatın : Telefonunuzu kullanırken yeri geldiğinde görsellik ile performans arasında seçim yapmanız gerekebilir. Eğer sizin için animasyonlu geçişler çok önemli bir ayrıntı değilse Samsung cihazınızda Ayarlar – Ekran – Animasyon adımından ilgili ayarı düzenleyebilirsiniz.
(Android Cihazları Hızlandırmak için Animasyonları Kapatma) (iPhone Animasyon Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır?)
2 – Tarayıcı Eklentilerini Kapatın yada Onaysız çalışmasına izin vermeyin : Akıllı telefonunuzu en çok yoran işlemlerden biri de hiç şüphesiz web tarayıcının kullanıldığı durumlardır. Elbette ki internete girmeyin demeyeceğiz ancak bir takım önlemler alabilirsiniz.
Bunun için ilk olarak yapılabilecek işlem, tarayıcı eklentilerinin kapatılması ya da onay ile çalışması olabilir. Bu işlem için de İnternet – Ayarlar – Eklentileri Etkinleştir adımından istediğiniz seçimi yapabilirsiniz.
3 – 3.Parti Launcher Kullanın : Android’de launcher, ana ekran ve menünün bulunduğu alanı kapsayan bir temadır. Android’in kendi arayüzü de zaman zaman yavaşlamaların sebebi olabilir. Bunun için Launcher Pro ve ADW Launcher uygulamalarından birini deneyebilirsiniz.
(Android’de Varsayılan Launcher Uygulaması Nasıl Değiştirilir?) (Android için En İyi 10 Launcher)
4 – Animasyonlu Duvar Kağıdı Sistemi Yavaşlatır: Android’in sevilen bir başka özelliği de animasyonlu duvar kağıtları seçeneği. Tahmin edebileceğiniz gibi bu da telefonu yavaşlatan unsurlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yerine hareketsiz bir görsel belirlerseniz telefonunuzdaki rahatlamayı gözlemleyeceksiniz. (Android Ekran Ayarları Nasıl Düzenlenir ?)
5 – Bekleme Ekranı Widgetları Kaldırın : Bekleme ekranına yerleştirdiğimiz widgetlar kullanışlılık anlamında son derece önemli olsa da sistem kaynaklarının yoğun olarak tüketilmesinde önemli bir etken. Eğer kullanmadığınız ya da etkin olarak kullanmadığınız widgetlar varsa bunları bekleme ekranından kaldırmanız fayda sağlayacaktır.
6 – Cihazınızda Kullanılmayan Uygulamaları Kaldırın : Sık kullanmadığınız yazılımları kaldırmanız da yarar sağlayan önemli bir etken olacaktır. Birçok yazılım arkaplanda işlem yapmaya devam ettiğinden sistem kaynaklarının yoğun olarak tüketilebilmesine neden olur. (Android’de Silinmeyen Uygulamalar Nasıl Kaldırılır?)
7 – Maillerinizi yada Benzeri hesaplarınızın Güncelleme Sıklığını azaltın : Telefonunuzun maillerinizi ya da benzeri hesaplarınızı kontrol etmesi için güncelleme aralığı belirlediyseniz bu dilimi uzatarak cihazın daha z enerji sarfetmesini sağlayabilirsiniz. Sürenin 15 dakikanın altında olmaması iyi bir tercih olacaktır.
8 – Uygulama Ön Belleklerini Temizleyin : Her ne kadar Android gelişmiş bir sistem de olsa kayıtlar ile şişen veritabanı cihazın hantallaşmasına neden olabilir. Bu nedenle düzenli aralıklar ile bu verileri temizlemek yararlı olacaktır.
(Android Önbellek Temizleme) (iPhone Önbellek Temizleme)
Tüm bu adımlar sizin için yeterli değilse ve daha yenilikçi şeyler denemek istiyorsanız bir adım öteye geçerek Samsung cihazınıza kişiselleştirilmiş ROM’lar yükleyebilir, dosya dizin sistemini değiştirebilir hatta işlemci üzerinde hız aşırtma denemeleri yapabilirsiniz.
(Samsung Telefona Rom Yükleme)
Ancak bu işlemlerin telefonunuzu garanti kapsamı dışında bırakabileceğini ve hatta düzeltilemez hasarlara neden olabileceğini de unutmayın.