En iyi sanal gerçeklik gözlüğü hangisi ? Fiyat/Performans oranıyla Orta Segmet Alınabilecek İdeal Özelliklerde 4 VR Gözlük hangisidir?
Yazımızı okumaya başlamadan önce sanal gerçeklik ile ilgili detaylı bilgi almak isterseniz Sanal Gerçeklik Nedir? Nereler de Kullanılır? yazımıza mutlaka bakınız.
Sanal gerçeklik teknolojisinin ortaya çıkmasıyla beraber birçok yeni teknoloji kavram ile tanışmaya başladık. Haliyle bu yeni kavramların getirdiği birçok yeni teknoloji ürünü olduğunu da söylemek gerek. Sanal gerçeklik teknolojisiyle beraber gelen teknoloji ürünleri arasında en çok ilgi çekeni ise hiç şüphe yok VR gözlükleri.
Sanal gerçeklik videolarını izlemek için bunun yanında 3D boyuta sahip videoları izlemek için kullanılan VR gözlükler son dönemin en çok ilgi gören teknolojileri arasında gösterilmekte.
Tabi bu kadar çok ilgi görmesi ve hızla yayınlaşan bir teknoloji olmasıyla beraber VR gözlük piyasasına sürekli olarak yeni ürünler eklenmeye başladı. Yeni ürünler arasında dev markaların yüksek bütçeli VR gözlükleri bulunurken bunun yanında daha düşük bütçe ile satılan birçok VR gözlük seçeneği de bulunmakta. Biraz daha uygun bir bütçe isteyen bu gözlükler arasında alınabilecek en iyi VR gözlükler neler? Bakalım.
Orta Segmet Alınabilecek İdeal Özelliklerde 4 VR Gözlük
VR Box 2 Sanal Gerçeklik Gözlüğü
Mantık olarak Google Cardboard teknolojisine sahip olan VR Box 2 sanal gerçeklik gözlükleri düşük bütçe ile tercih edilebilecek en iyi seçimlerden. 4,7 inç ile 6 inç ekran boyutuna sahip olan telefonlara kadar destek veren gözlük, telefonun gözlüğe yerleşmesi için kızaklı bir panel kullanıyor. Kızakta yer alan mandal sayesinde telefonunuzu gözlüğe sıkıştırabiliyor olmanız.
Artıları: Kolay gözlük montajı, hoş tasarım, 6 inç boyuta kadar destek vermesi, ses çıkış kulaklık giriş bölümlerinin olması, lenslerin uzaklık yakınlık ayarlarının ve göz mesafesi ayarlarının yapılabiliyor olması.
Eksileri: Lensleri çok kaliteli değil, FOV değeri çok iyi değil, izleme açısı dar
Fiyatı: 90 TL
Powis Viewr 2.0 Gözlükleri
Daha çok Google Cardboard serisinden esinlenmiş bir tasarıma sahip olan Powis Viewr 2.0 gözlükleri ilk olarak tasarımı ile dikkat çekiyor.
Aslında kapalı bir dürbün şekline sahip olan gözlüklerin telefon yuvası da yine ön kısımdan kilitli tasarıma sahip. Göz yuvası için özel süngerleri bulunan gözlüğün lens ayarı da bulunuyor.
Artıları: Tasarımı ilgi çekici, lens kalitesi iyi, FOV değeri ideal
Eksileri: Lens ayarı yeterli değil,
Fiyatı: 100 TL
Bobo VR Z4 Sanal Gerçeklik Gözlüğü
Tasarım olarak yine kask yapısına sahip olan Bobo VR Z4 serisinin en büyük farklarından biri dahili kulaklıklara sahip olması.
Doğrudan telefona bağlanabilen dahili kulaklık sistemi sayesinde ses sorununu da ortadan kaldıran gözlük bunun dışında 120 derece gibi oldukça iyi bir FOV değeri sunuyor. Bunun dışında gözlüğün alt kısmında yer alan ses tuşlarını kullanarak ses ayarı yapmanız ve ekran tuşu ile de ekranı kullanabilmeniz mümkün.
Artıları: Dahili hoparlörünün olması, ses tuşu olması, ekran tuşu olması, 120 derece FOV değeri, kaliteli lensler,
Eksileri: kulaklıklarının çıkarılması oldukça zor, kulaklık ses kalitesi
Fiyatı: 150 TL
Baofeng Mojing Sanal Gerçeklik Gözlüğü
Baofeng firması tarafından üretilen gözlük açılır kapanır ön kapak tasarımına sahip. Bu sayede gözlüğe çok kolay bir şekilde telefonunuzu yerleştirebiliyorsunuz.
Tasarım olarak da VR Box serisine göre biraz daha ince bir tasarıma sahip olan gözlük 6 inç ekran boyutuna kadar destek verebilmekte. İki farklı lens sistemi bulunduran gözlüğün lenslerinin ayarlanabiliyor olması da büyük bir avantaj.
Artıları: FOV değeri oldukça iyi, Görüş açısı ideal, kolay kullanım sunuyor ve birçok akıllı telefon tasarımına uygun
Eksileri: Lens ayarı istenen düzeyde değil, kasa kalitesi biraz düşük
Fiyatı: 220 TL