Online Yurtdışı Alışveriş Rehberi!

Ülkemizde internetten alışveriş yapma, her geçen gün daha da büyüyor. İnternet kullanıcıları eskiden sadece yerel alışveriş sitelerini kullanırken, artık bu sitelerle beraber yurtdışı alışveriş sitelerine de ilgi göstermeye başladı. İşte Online Yurtdışı Alışveriş Rehberi!

Yurtdışı alışverişleri konusunda internette araştırma yapıldığında birçok bilgi insanları karşılıyor. İnsanların da doğal olarak bu kadar bilgi yığını arasında kafası karışıyor.

Online Yurtdışı Alışveriş Rehberi!

Bizler de bunu göz önüne alarak daha iyi bir online yurtdışı alışveriş deneyimi yaşamanız için sıkça merak edilen sorulardan oluşan bir online yurtdışı alışveriş rehberi hazırladık. İşte karşınızda sıkça merak edilenler!

Gümrük olayı nedir?

Yurtdışından posta veya kargo yolu ile gelen ürünler için ülkemizde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından uygulanan bazı kurallar ve limitler var.

Bunlara dikkat edilmediği taktirde ürününüz gümrüğe takılabilir veya yüksek vergi vb. çeşitli ücretlerle karşılaşarak ürün Türkiye’ye getirilirken sıkıntı çekebilirsiniz.

75 Euroya kadar vergi ücreti yok!

Yurtdışından tek seferde getireceğiniz 75 euro ve altında ücrete sahip ürünlerden vergi alınmıyor. Yani sadece varsa kargo ücreti ve ürün ücretini ödeyerek ürüne doğrudan sahip olabiliyorsunuz.

Ürünün ücreti 76 euro ve 1500 euro arasında ise ürünün fiyatına ek olarak vergisini de ödeyerek ürünü gümrükten geçirebilirsiniz.

AB ülkelerinden gelen kargolar için yüzde 18, diğer ülkelerden gelen kargolar için ise yüzde 20 oranında vergi uygulanıyor. Bu vergiyi ürün teslimi sırasında ödemeniz mümkün.

Vergi fiyatlarına ve gümrükten geçiş limitine kargo ücretleri dahil edilmiyor. Bunlara ek olarak kargonuzun en fazla 30 kg olması gerektiğini de belirtelim.

shopping

Yurtdışından bazı ürünlerin getirilmesinde kısıtlama var

Yurtdışındaki internet sitelerinden alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise ne tür ürünleri getirtebileceğinizdir.

Örneğin; ateşli silahlar, telekominikasyon ürünleri, ayakkabılar, tütünlü ürünler(elektronik sigara da dahil), bazı kozmetik ürünleri, sporcu gıdaları ve ilaçların ülkeye girişine izin verilmiyor ya da ek belgeler veya ücretlere tabi tutulabiliyor.

1 2Sonraki sayfa

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu