Normal Arama ile Whatsapp Araması Arasında Ne Fark Var?

Whatsapp aramaları hakkında aklınıza takılan tüm soruların cevaplarımını yazımızdan öğrenebilirsiniz.

WhatsApp araması, 2015’ten beri kullanılabilen bir özellik. O zamandan bu zamana kadar da bir çok kullanıcı aramalarını Whatsapp üzerinden yapıyor.

Peki WhatsApp aramaları nasıl çalışıyor? Bir Whatsapp aramasında kaç kişi ile görüşülebilir? WhatsApp aramaları ücretsiz mi?

WhatsApp Aramaları Ücretsiz mi?

WhatsApp sesli aramaları, uluslararası aramalar yaparken de ücretsizdir. Whatsapp aramaları Wi-Fi bağlantınızı veya mobil veri planınızı kullanır.

WhatsApp Aramaları Nasıl Çalışır?

WhatsApp aramaları internet üzerinden yapılır. Bu, bir aramanın ağınızın sesli arama yeteneğini değil, veri planınızı kullanacağı anlamına gelir.

WhatsApp’tan Arama Nasıl Başlatılır?

WhatsApp’ta sesli arama başlatmak için bir sohbet açın ve telefon simgesini seçin. Bu, seçili kişiyle bir arama başlatacaktır.

Normal Arama ile Whatsapp Araması Arasında Ne Fark Var?

Telefonunuzdaki diğer uygulamalara ve pencerelere erişirken pencereyi küçültebilir ve aramanıza devam edebilirsiniz.

WhatsApp’ta Görüntülü Aramalar Destekleniyor mu?

WhatsApp’ta görüntülü aramalar da mevcuttur. Sesli arama yerine görüntülü arama başlatmak için ekranın sağ üst köşesindeki telefon simgesi yerine video kamera simgesine dokunmanız yeterlidir.

Normal Arama ile Whatsapp Araması Arasında Ne Fark Var?

Ayrıca bir arama sırasında video kamera simgesine dokunarak sesli aramadan görüntülü aramaya geçebilirsiniz.

WhatsApp Grup Aramaları Destekliyor mu?

WhatsApp’ta grup sesli aramaları da yapabilirsiniz. Bir sesli aramaya en fazla 32 kişi katılabilir. Grup sohbetinizde 32’den fazla kişi varsa, grup aramasına kimi davet edeceğinizi seçmeniz gerekir. Grubunuz daha küçükse, telefon simgesini seçebilir ve başlatmak istediğiniz arama türünü seçebilirsiniz.

Sesli aramayı seçtikten sonra arama otomatik olarak başlayacaktır. Bir grup sohbetinden katılımcıları davet edebilir, bir WhatsApp arama bağlantısı kullanabilir veya bireysel bir sohbette mevcut bir sesli aramaya farklı kişiler ekleyebilirsiniz.

WhatsApp’ta Arama Bekletme Mevcut mu?

WhatsApp arama bekletmeyi destekler. Başka bir aramada olduğunuzda biri sizi aramaya çalışırsa, kulak içi bir ses veya ekranda bir uyarı ile uyarılırsınız. Gelen arama mevcut aramanızı kesintiye uğratmaz.

Bekleyen bir aramanız olduğunda, Sonlandır ve Kabul Et (mevcut aramanızı sonlandırmak ve yenisini almak için) veya Reddet (mevcut aramanıza devam etmek için) seçeneğini seçebilirsiniz.

WhatsApp Telefon Aramaları Yapmada Herhangi Bir Kısıtlama Var mı?

WhatsApp telefon aramalarını kullanmanın faydaları muazzam olsa da, yine de birkaç önemli kısıtlama ve dezavantajla uğraşmanız gerekecektir.

Örneğin, cihazlarında WhatsApp yüklü olmayan kullanıcıları arayamıyorsunuz. Benzer şekilde, normal numaralara (hem sabit hatlar hem de cep telefonları dahil) arama yapamazsınız. Bu, VoIP’ten telefona aramalarda uzmanlaşmış Skype ve akıllı telefon uygulamalarından farklıdır.

İkinci olarak, WhatsApp Web telefonunuzun WhatsApp uygulamasıyla entegre olmasına rağmen, WhatsApp aramaları için hiçbir desteği yoktur. Bu nedenle, WhatsApp Web’de gelen aramaları kontrol edemezsiniz veya tarayıcınızdan arama yapamazsınız.

Ancak, WhatsApp Masaüstünden arama yapabilirsiniz. Web uygulaması ve masaüstü uygulaması ayırt edilemez arayüzlere sahiptir, ancak masaüstü uygulaması kısa bir yükleme işlemi çalıştırmanızı gerektirir.

Normal Arama ile Whatsapp Araması Arasında Ne Fark Var?

  Normal Arama Whatsapp Araması
Bağlantı Hücresel ağ Mobil veri veya Wi-Fi
Maliyet Ön ödemeli veya faturalı pakete bağlıdır Mobil verilere veya Wi-Fi planına bağlıdır
Uluslararası Aramalar Ek ücret bulunur Ekstra maliyet yok
Kimi arayabilirsin Telefon numarası olan herkes Yalnızca WhatsApp kullanıcıları
Telefon Uyumluluğu Özellik veya akıllı telefon Akıllı telefon
Gizlilik Takip edilebilir Uçtan uca şifreleme
Grup Aramaları 5 kişiye kadar 32 kişiye kadar
Çağrı kaydı Evet, Android telefonlarda Üçüncü taraf uygulamaları kullanma

WhatsApp Araması Ne Kadar Veri Kullanır?

Beş dakikalık bir sesli arama toplam 3 MB veri kullandı: 1,2 MB gönderilen veri ve 1,8 MB alınan veri. Bu veriler WhatsApp uygulamasında Ayarlar > Depolama ve veri > Ağ kullanımı altında izlendi. WhatsApp’ın aramalar için medya ve mesajlar gibi diğer veri kullanımlarından ayrı özel bir sekmesi vardır.

Bu sadece bir tahmindir, ancak WhatsApp sesli aramalarının kullandığı verinin maliyeti, sağlayıcılarınızın sesli aramalarını kullanmanın maliyetinden daha uygun görünüyor. Ancak bu, belirli planınıza bağlı olacaktır.

Sıkça Sorulan Sorular

Aynı anda hem WhatsApp görüşmesi hem de normal bir telefon görüşmesi yapabilir miyim?

Hayır. Diğer görüşme beklemeye alınacaktır.

WhatsApp aramaları çok fazla veri kullanır mı?

WhatsApp aramaları veri tüketir. Genellikle, sesli aramalar dakikada yaklaşık 0,3 ila 0,6 MB veri kullanırken, görüntülü aramalar dakikada yaklaşık 5 MB tüketir. Uzun veya sık aramalar yapıyorsanız bu miktar artabilir. Bunun video akışından önemli ölçüde daha az, ancak temel web tarama veya mesaj göndermeden daha fazla veri olduğunu belirtmekte fayda var.

WhatsApp aramalarını uluslararası aramalar için kullanabilir miyim?

Evet, kullanabilirsiniz! WhatsApp aramalarının temel avantajlarından biri, her iki tarafın da internet bağlantısı olduğu sürece dünyadaki herhangi bir WhatsApp kullanıcısına yapılabilmesidir.

Normal aramalar WhatsApp aramalarından daha güvenilir midir?

Normal aramalar, iyi hücresel kapsama alanına ve sınırlı veya hiç internet erişimi olmayan alanlarda daha güvenilir olacaktır. Ancak, güçlü internet bağlantısı olan alanlarda, WhatsApp aramaları görüntülü arama gibi ek özellikler sunarak aynı derecede güvenilir olabilir.

Arama kalitesi WhatsApp’ta mı yoksa normal aramalarda mı daha iyidir?

Her iki platformdaki arama kalitesi değişebilir. WhatsApp aramaları internet bağlantınıza dayanır; bağlantı ne kadar güçlüyse arama kalitesi de o kadar iyi olur. Normal aramalar hücresel ağ sinyalinize bağlıdır. İyi sinyale sahip bölgelerde normal arama kalitesi mükemmel olabilir.

Bir yanıt yazın

Back to top button