Kablosuz Kulaklık Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kablosuz kulaklık satın alırken dikkat edilmesi gerekenleri sizler için bir araya getirdik.

Artık daha fazla tercih edilmeye başlanan Kablosuz kulaklık alırken nelere dikkat edilmeli, Bluetooth kulaklık özellikleri nasıl olmalı yazımızda detaylı olarak bulabilirsiniz.

Yenilenen tasarımları, kazanılan yeni özellikleri ve sunduğu konfor sayesinde artık daha çok tercih edilmeye başlanan Bluetooth kulaklık alırken biraz daha dikkatli olmak gerekiyor. Kulaklığı ne kadar uzun süreler boyunca kullanacağınız, ne için kullanacağınız, nerelerde kullanacağınız gibi birçok detay, Bluetooth kulaklık tercihini yaparken önem taşıyor.

Peki Kablosuz kulaklık alırken nelere dikkat edilmeli, en iyi Bluetooth kulaklık nasıl seçilir?

Kablosuz kulaklık alırken nelere dikkat edilmeli?

Birçok amaç için birbirinden farklı özellikboyut ve performansta kulaklık mevcut. Bu kulaklıklardan en belirgin olanları temel olarak oyuncu kulaklığımüzik kulaklığı ve daha profesyonel çevrede yürüyen stüdyo kulaklığıdır.

Siz bir kulaklık seçerken öncelikle kulaklığı hangi amaç doğrultusunda kullanacağınıza karar vermek zorundasınız.

Frekans Tepkisi

Frekans Tepkisi, bir kulaklığın herhangi bir bozulmaya neden olmadan üretebileceği en yüksek ve düşük frekans aralıklarını ifade eder. İdeal bir kulaklığın frekans tepkisi aralığı 20 Hz ila 20 KHz olmalıdır çünkü bu, bir normal bir insanın duyabileceği seslerin frekans aralığıdır. Yani daha yüksek frekans tepki aralıkları daha iyi ses kalitesi anlamına gelmez.

Ses Profili

Ses profili çok bir şey ifade etmiyor gibi gözükse de ürünün bas ve tiz kalitesi hakkında bilgi sahibi olmanıza yardımcı olur. Örneğin modelin büyük sürücüleri ve daha düşük frekansları varsa, bu üretilen sesin daha ağır basa sahip olacağını işaret eder. İşin püf noktası ise eşit bas ve tiz oranına sahip bir kulaklık seçmekte yatar çünkü bu size en yüksek ses kalitesini verir.

Gürültü Yalıtımı / Gürültü Engelleme

Çoğu insan bu iki terim arasında bazı soru işaretlerine sahiptir ve aynı şeyler olduklarını düşünür ancak hayır, aynı şeyler değildirler. Gürültü Yalıtımı dendiğinde ürünün kulağınızı ne kadar iyi kapattığına bakmanız gerekir. Bu, size herhangi bir teknoloji kullanmadan pasif bir yalıtım sağlar. Gürültü Engelleyici ise ortamdaki gürültüleri tespit etmek için ayrıca bir mikrofondan yararlanır ve gürültüye denk anti gürültü üretir. Yani ikincisinde bir teknoloji söz konusudur.

Kablosuz Kulaklık Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Her iki türde de oyun ya da müzik sırasında çok fazla ortam gürültüsü fark etmeyeceksiniz ancak yalıtım, engellemeden çok daha uygun bir fiyatla geldiği için karar bütçenize bağlı olmalıdır.

Aktif gürültü önleme (ANC) özelliği nedir, ne işe yarar, Aktif gürültü engelleme nasıl çalışır buradaki yazımızda daha detaylı olarak okuyabilirsiniz.

Sürücüler

Herhangi bir kulaklıkta duyduğunuz sesler, elektrik sinyallerini ses çeviren sürücülerin yardımı ile gerçekleşir. Bu nedenle sürücülerin boyutu ya da sayısı ne kadar fazlaysa, o kadar zengin ses sağlayacaktır.

Empedans ve Empedans Uyumu

Kulaklıkların empedansı, ürünün kaldırabileceği kabul edilen ses seviyelerinden bahseder. Bir çift kulaklığın empedans kapasitesini öğrenmek için voltaj kapasitesine bakmanız gerekecektir.

Seçim noktasına gelince her zaman daha yüksek empedansa sahip modelleri seçmeye çalışın. Sadece farklı voltajlara uyum sağlamazlar, aynı zamanda daha iyi, daha net ve şeffaf baslar sunarlar. Daha iyi bas için 9 ohm empedanslı kulaklıklar alabilirsiniz.

Yüksek empedansla yola devam ederken dikkat etmeniz gereken bir diğer detay ise empedans uyumudur. Empedans uyumunu kısaca kaynak empedansı ile kulaklık empedansının eşleşmesi şeklinde tanımlayabiliriz. Daha iyi ses kalitesi için bu değerlerin her ikisi de eşleşmelidir. Örneğin yüksek baslı bir şarkı dinlerken daha yüksek ses seviyesi duyuyorsanız bu, kulaklıkların empedans değerlerinin uyumsuz olduğu anlamına gelir.

Kablosuz kulaklık alırken nelere dikkat edilmeli, Bluetooth kulaklık özellikleri nasıl olmalı yazımıza devam edelim.

Toplam Harmonik Bozulma

Toplam Harmonik Bozulma en kısa tanımı ile ses sinyalinin harmonikleri nedeni ile meydana gelen gerilim veya akım bozulmalarıdır. Ne kadar düşük THB, o kadar iyi kalitedir.

Kulağa Oturma

Bir kulaklığın sunduğu teknik özellikler, eğer kulağınızda başarılı bir şekilde oturmuyorsa hiçbir şey ifade etmeyecektir. Tüm teknik özelliklere baktıktan sonra kulaklıkların kulağınızda durup durmayacağına bakın. Bu önemlidir çünkü çoğu zaman harika ürünlerin kötü uyuma sahip olduğunu görürüz. Bu, AirPods Pro gibi ürünler için dahi geçerli.

AirPods Pro’da yer alan deliklerden dolayı pek çok kullanıcının kulaktan düşme sorunları yaşadığı rapor ediliyor.

Çoklu Platform Desteği

Bir kulaklık alırken dikkat etmeniz gereken noktalardan birisi de uyumluluktur. Söz konusu şey uyumluluk olduğunda Apple’ın ne kadar cimri olduğunu biliyoruz.

Yine de kulaklıklarda bu durum daha kabul edilebilir düzeyde ve genellikle Bluetooth destekli tüm cihazlarda kullanılabilirler. Yine de bazı markaların her platformda tüm özellikleri kullanmaya – aktif gürültü engelleyici gibi – izin vermeyebildiğini hatırlatalım. Satın alımdan önce bu konuları detaylıca araştırmanızda fayda var.

Kablosuz kulaklık alırken nelere dikkat edilmeli, Bluetooth kulaklık özellikleri nasıl olmalı yazımız sona erdi.

Sizler için seçtiğimiz en iyi kablosuz kulaklıklara buradaki yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu