Ekran Yenileme Hızı
Oyun oynuyorsanız, monitör yenileme hızını göz ardı edemezsiniz. Bir çok ekran, 60hz ile geliyor. Oyun rollendirirken saniyede 60 kare görürsünüz. 120 Hz ekran ise saniyede 120 kare görmenizi sağlar. 3D oyunlarda ise her göz için 60 kare gösterir.
Ama yüksek monitör yenileme hızlarının yalnız TN panellerde bulunduğunu unutmamanız icap eder. Bu yüzden sizin için mühim olanın renkler mi yoksa monitör yenileme hızı mı olduğuna karar vermeniz icap eder.
Yansıma Önleyici Koruyucu
Bir fazlaca monitörde bu koruyucudan bulunur. Arkanızdan gelen ışığın yansıma yapmasını engeller. Fazlaca gün ışığı bir odada oturuyorsanız ya da arkanızda bir pencere var ise, bu koruyucu yaşam kurtarmış olur. Ama imaj standardını bozar. Odanız loş ise, koruyucusuz monitör kullanarak, daha net ve canlı sahneler elde edebilirsiniz.
Stand Seçenekleri
Her monitörün azca da olsa değişik standları vardır. Bazıları hareket etmezken bazıları da fazlaca basit bir kullanım sunar. Sağa sola döndürülebilenler olduğu şeklinde bir tek aşağı yukarı ayarlanabilen standlar en yaygınlarıdır. En mühim ipuçlarından biri olmasa da ekran kullanımınızı daha rahat bir hale dönüştürebilir.
Bağlantı Tipleri
Bağlantı tarzı fazlaca basit. Almak arzu ettiğiniz monitörün, kullanmak dilediğiniz irtibat tipine haiz olup olmadığını deneyin. Ekran kartınızda DVI girişi var ise, DVI girişli bir ekran tercih etmelisiniz. Tabi adaptör kullanarak da bu problemi çözebilirsiniz.
Diğer Özellikler
Yukarıda saydıklarımız en mühim noktalardı fakat bunun yanında extra özelliklere de göz atmanızda fayda var. Dahili speaker’lı, USB girişli bir ekran isteyebilirsiniz. Monitör alırken kullanıcı yorumlarını ne olursa olsun okuyunuz. Parlaklık ve kontrast oranlarına da şu şekilde bir göz atın. Ne olur ne olmaz.