HWMonitor
HWMonitor bilgisayarınızda bulunan donanımlar üzerindeki sensörleri okuyarak sıcaklık, voltaj, fan hızı gibi değerler hakkında kullanıcılara bilgi veren başarılı bir donanım izleme yazılımıdır.
SiSoftware Sandra Lite
Tam kapsamlı bir benchmark yazılımı olan Sandra ile bilgisayrınızın bütün detaylarını öğrenebilirsiniz ve ücretsiz bir sürümü de bulunmaktadır.
Hafıza bantgenişliğinden tutun da, ağ performansınıza ve güç verimliliğine kadar birbirinden ilginç testler yapmanıza imkan tanır. Bütün bu testlere referans değerleri de sunuyor.
Speccy
Speccy gelişmiş bir sistem bilgisi görüntüleme yazılımıdır. CCleaner üreticileri tarafından hazırlanmış başarılı bir programdır. Speccy yardımıyla bilgisayarınızın tüm donanımı hakkında ayrıntılı olarak bilgi edinebilir, anakart, işlemci ve hdd ısısını görüntüleyebilirsiniz.
Fraps
En popüler ücretsiz uygulamalardan birisi olan FRAPS, sentetik ölçüm yapmaz. Aslında bir test yazılımı da değildir, sadece sisteminizin o an ne kadar hızlı çalıştığını size gösterir.
Kullanımı çok basittir, açıp oyun oynamaya başlarsınız ve saniyede gösterilen kare sayısını seyredersiniz. Oyunun ayarlarını değiştirerek ideal bir performans yakalayabilirsiniz.
CineBench
Bilgisayarınızın kapasitesi hakkında detaylı bir döküme ihtiyaç duyuyorsanız ve benchmark testini gerçekleştirmek için web tabanlı bir hizmet yerine stabil bir yazılım tercih ediyorsanız CINEBENCH isimli bu uygulama hayatınızı oldukça kolaylaştıracaktır.
RealBench
RealBench, render testiyle CPU benchmark işlemini gerçekleştiren bir başka uygulma örneğidir
MSI Afterburner
MSI’ın geliştirdiği Afterburner, dünya çapındaki hızaşırtma yarışmalarının en popüler ekran kartı hızaşırtma aracıdır. Gelen talep üzerine MSI’ın marka bağımsız tüm ekran kartı kullanıcılarına açtığı Afterburner ile ekran kartınız ile ilgili bilgilere kolayca erişebilir, hemen hemen tüm ayarlarını kolayca yapabilirsiniz.
Futuremark PCMark, Windows işletim sistemlerinde komple benchmark testi yapmanızı sağlar. Program içerisinde 6 ayrı test kategorisi bulunmaktadır. Standart ev kullanıcıları için Home Test, profesyonel kullanıcılar için (Video işleme, tasarım vb.) Creative Test, ofis ya da benzeri ortamlar için Work Test, diskleriniz için Storage Test, Adobe Creative Suite ve Microsoft Office gibi uygulamalar kullanarak Applications Test ve son olarak pil testleri için Battery Life Testing kullanabilirsiniz. Her testin içerisinde kendisi ile uyumlu iş yükü bulunmaktadır (Programı açma, yazma, silme, okuma vb.).