En iyi 7 ücretsiz VPN programı

İnternet üzerinde kişisel bilgilerinizin, şifrelerinizi çalınmasını engellemek ve engellere takılmadan gezinme istiyorsanız 2018’in En iyi 7 ücretsiz VPN programı size bu konuda yardımcı olacaktır.

Açılımı Virtual Private Network olan VPN Türkçe de Sanal Özel Ağ olarak adlandırılmaktadır. VPN, temel olarak ağlara uzaktan erişim sağlayan bir sistemdir. Yani VPN kullanıcısı, bulunmadığı bir noktadaki ağa erişebilir, veri aktarımında bulunabilir.

VPN sistemi gönderdiğiniz, aldığınız tüm verileri kendisi şifrelediğinden 3. şahısların ne yaptığınızı görmesine izin vermeyen bir güvenlik sistemi olarakda kullanılabilir.Bu nedenledir ki firmalar ve bankalar, farklı mekânlardaki çalışanlarıyla/ofisleriyle bağlantı kurmak için VPN hizmetini kullanırlar. Böylelikle, kilometrelerce ötedeki kişilerle bile, şirket içerisinde kurdukları ağ kadar güvenli bir şekilde bağlanırlar.

En iyi 7 ücretsiz VPN programı
VPN bağlantısı nasıl yapılır?

VPN’in faydaları konusunda daha önce uzun bir yazı yazmıştık. Buraya tıklayarak

bu yazıya ulaşabilirsiniz.

2018’in En iyi 7 ücretsiz VPN programı

Birçok VPN servisinin ücretli, bunun yanında bazı firmalar, sıradan kullanıcı için yeterli VPN trafiğini ücretsiz olarak hizmete sunuyorlar. Bu hizmetler arasından 2018’in En iyi 7 ücretsiz VPN programı  nı aşağıda bulabilirsiniz.

HideMyAss

İnternette dijital kimliğinizi koruma altına alarak gezmek isterseniz Hide My Ass tam size göre. Hem kişisel bilgilerinizi korumak hem de erişimi engellenmiş sitelere girmek için kullanabileceğiniz servisle yasaklar ortadan kalkıyor. Şu anda tüm ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek olan bu uygulamayı aynı anda beş farklı cihazda kullanma şansına sahipsiniz.

Windows, MAC, Linux; iOS ve Android gibi mobil ortamlarda sorunsuz bir şekilde çalışan bu VPN programı şu anda en yüksek hız performansını yakalayabileceğiniz nadir hizmetlerden biri.

ExPressVPN

Türkiye’de birçok kez engellemelerle karşı karşıya kalan ancak firmanın alternatif alan adı açması sonrasında engellemelerden zarar almadan kurtulan ExpressVPN şu anda bizlere Türkçe olarak hizmet vermekte.

Oldukça kolay bir şekilde kullanılabilen ancak çok sayıda özelliği ile pek çok amaca hizmet edebilen uygulama, bir günlük bir deneme sürecinin ardından ücretli üyelik almanıza izin veriyor ancak bu üyeliği 30 gün içerisinde iptal edebiliyor, böylece beğenmezseniz zarara girmekten kurtulabiliyorsunuz.

Uygulamanın dünyanın her yanında sunucuları mevcut ve böylece hangi ülkeden internete giriyor gibi görünmek istiyorsanı o ülkenin VPN sunucusuna geçiş yapabiliyorsunuz. Bu sistem sayesinde ülkemizden erişimi mümkün olmayan web servislerini kullanmak ve onlardan faydalanmak mümkün oluyor. Tabii ki engelli olan sitelere giriş yapmak da bu yöntemi kullanarak mümkün.

Cyberghost VPN

CyberGhost VPN Dünya’da 5 milyondan fazla insanın kullandığı ve 500 ü aşkın serveri bulunan güvenilir bir VPN programıdır.

CyberGhost VPN kullanıcısının bilgisayarı ve anonimleştirme sunucular arasındaki iletişim de veri aktarımı esnasında herhangi bir gizli dinlemeyi önlemek için korunmaktadır. Bu koruma, bağlantı kurulduğunda iki aşamadan oluşur. Bağlantı kurulduğunda 1024-bit SSL şifreleme kullanılır. Bu durumda, her bağlantı için benzersiz bir 128-bit AES anahtarı belirlenir. Mevcut iletişim bu AES anahtarı üzerinden gerçekleştirilir.

Spotflux

Spotflux engelli internet sitelerine kolayca girmenizi sağlayan, bu işlevinin yanında gizliliğinizi koruyan, internette takip edilmenizi ve kişisel bilgilerinizin ele geçirilmesini engelleyen güzel bir servis.

Programı yükledikten sonra oldukça basit olan arayüzünü kullanarak “Enable” menüsünden aktifleştirmeniz yeterli oluyor. Daha sonra dilediğiniz internet sitesine girebilir, programın sağladığı internet güvenliği servisinin avantajlarından faydalanabilirsiniz.

Spotflux’un ücretsiz versiyonu sadece Amerika’da yer alan sunuculara bağlanmanızı mümkün kılıyor. Google Chrome üzerinden çalışan bir tarayıcı eklentisi şeklinde de kullanabileceğiniz Spotflux’un mobil versiyonları da bulunuyor.

Zenmate

ZenMate, tüm web aktivitelerinizi izler, sizi zararlı web sitelerinden uzak tutar. Gelişmiş zararlı yazılım korumasının haricinde verileri sıkıştırarak veri kullanımını en aza indirir. Herkesin kullanımına açık olan WiFi noktalarında da güvenliğinizi korur. Böylelikle bankacılık işlemleriniz dahi tüm işlerinizi takip edilme endişesi duymadan işiniz rahat bir şekilde görebilirsiniz.

Zenmate veri trafiği limiti koymaması ve kullanıcı dostu olması nedeniyle önerdiğimiz bir VPN servisi. Servisin az sayıda sunucu seçeneğine sahip olması da çok büyük bir eksi puan değil; Zenmate genel olarak problemsiz bağlantı kurabiliyor.

TunnelBear

TunnelBear bilgisayarınızın doğrudan bağlantı kurduğu diğer uzak sunucu ile aranızda olan veri akışını şifreleyerek tüm verilerinizin gizliliğini korumaktadır. Tamamen gizliliğiniz korumaya yönelik olarak tasarlanan TunnelBear’ı mutlaka denemenizi öneririm.

Programı kullanabilmek için öncelikle ücretsiz bir şekilde kayıt olarak, e-posta adresinize gelen onaylama bağlantısına tıklamalısınız. Ardından kendi hesap bilgilerinizle TunnelBear’a giriş yaparak size tanınan aylık 500 MB’lık ücretsiz kotayı kullanabilirsiniz.

VPN Gate

Akademik bir proje olarak ortaya çıkan VPN Gate kullanıcılara 10.000’in üzerinde farklı sunucuya bağlanma imkanı veriyor. VPN Gate’in sahip olduğu sistemde bütün kullanıcılar tarafından ortak olarak oluşturulan bir VPN ağına dahil oluyorsunuz.

Yazımızda 2018’in En iyi 7 ücretsiz VPN programı sizler sunduk.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu