Clash Royale oyununda kazanabilmeniz için tüm Clash Royale Karakterleri, büyülerini ve yapılarının özelliklerini bilmeniz gerekmektedir.
Clash Royale kartlar ile oynanan çevrimiçi gerçek zamanlı bir strateji oyunudur. Clash Royale oyununda her kartın karşı karta karşı avantajları ve dezavantajları vardır.
Onun için öncelikle kartları sınıflara ayırmak ve özelliklerini anlamak gerekmektedir. Clash Royale oyununda 3 sınıfa ait kartlar bulunur. Bunlar Characters (Karakterler), Spells (Büyüler) ve Building (Yapılar). Şimdi sırasıyla temel karakterlerin özelliklerini inceleyelim.
Clash Royale Karakterleri ve Taktikleri
Oyunda karakterler Melee (Yakın dövüş) ve Range (Hava ve Kara) olarak sınıflar. Birde bazı karakterler yerden hareket ederken bazıları ise havadan ilerlemektedir. Böyle olunca havadan gelen düşmanları indirebilmek için Range karakter kartlarını kullanmak gerekmektedir. Örnek vermek gerekirse rakibiniz size saldırmak için Baby Dragon(Yavru Ejderha) göndermişse bunu indirmek için Archers(Okçular) ,Witch (Cadı), Musketeer(Silahşör) gibi range karakteri kullanmanız lazım.
Clash Royale Bilgisayarda Nasıl Oynanır?
Karakterlerin Hitpoint (Can), Damage per Second (Saniyede verdiği hasar) ve Count(Sayı) şeklinde temel özellikleri bulunur. Bazı karakterlerin Canları azdır yani savunma gücü düşüktür ancak verdikleri hasar fazladır. Örnek vermek gerekirse Skeleton Army (İskelet Ordusu)karakterinin canı 30, vuruş 30 sayısı 20’dir.
Burada 20×30 diye hesaplarsınız saniyede 600 hasar vermektedir. Rakibiniz oyunun tank karakterlerinden olan Giant (Dev) ile size saldırı yaptığı zaman İskelet Ordusu kullanarak kısa sürede Devi etkisiz hale getirebilirsiniz. Ancak Skeleton Army(İskelet Ordusu)’nın dezavantajı ise canın çok az olması ve küçük bir darbede ölmesidir. Diğer taraftan size Skeleton Army ile saldırıldığı zaman Witch (Cadı), Bomber(Bombacı) veya Arrows(Oklar) büyüsü ile karşılık vererek anında Skeleton Army’i etkisiz hale getirebilirsiniz.
Clash Royale Sandık Türleri Nelerdir?
Clash Royale Karakterlerinin bazıları tek bir hedefe hasar verirken bazı karakterler area damage yani alan hasarı vermektedir. Eğer kaleye saldırı yapıyorsanız tek hedefli karakterler Giant(Dev), Barbarian(Barbar), Prince(Prens) gibi karakterler avantajlıdır. Ancak rakibiniz size çoklu saldırı yapmış ise ve gönderdiği karakterler çoklu karakter ise bunları kısa sürede indirmek için area damage yani alan hasarı veren kartları kullanmak daha mantıklı olacaktır. Alan damage veren karakterlerden bazıları bombacı, Yavru Ejderha ve Cadı, Valkür.
Clash Royale kartları
Clash Royale Büyü Kartları
Büyü kartları Clash Royale oyununda çok önemli kartlardır. Bu spells kartlarını doğru ve zamanında kullanmak çok önemlidir. Büyü kartları da tek hedef ve çok hedefli olarak çalışmaktadır. Arrows(Oklar), fireball(Ateş topu), Lightning(Yıldırım) ve Goblin Barrel(Goblin Fıçısı) en çok kullanılan büyü kartlarıdır. Arrows kartı genel olarak canı az olan karakterler ve yapılar için kullanılmalıdır. Arrows(Oklar) kartını kuleleri (Arena Tower) yıkmak için kullanmak acemilerin yapacağı bir taktiktir. Ancak King’s Tower’ın canı 200’ün altındaysa oyunu kazanmak için kullanılabilir. Benim favori büyü kartım ise Lightning’dir. Lightning(Yıldırım) kulelere saldırmak için geliştirilmiş ve alan hasarı veren bir büyüdür. Kule için kullandığınız zaman yakın çevrede bulunan karakterlere de hasar vermektedir. Oyunun başında kuleye hasar vermek için kullanılabilir.
Clash Royale Ender Kartlar
Clash Royale Efsanevi Kartlar
Clash Royale Destansı Kartlar
Clash Royale Sıradan Kartlar
Clash Royale Yapı Kartları
Oyunun ilk levellerinde Goblin Hu(Goblin kulübesi)t, Bomb Tower(bomba kulesi) ve Cannon (Top) gibi yapılar açılmaktadır. En çok kullanılan yapıların başında Goblin Hut gelmektedir. Goblin Hut içinden 4.9 saniyede bir Goblin çıkmaktadır. Goblin Hut yapısı hem saldırı hem de savunma da kullanılabilecek bir yapıdır. Goblin Hut’un içinden çıkan goblinler savunmada size zaman kazandırmaktadır. Bu yapının canı az olduğu için Kulenin arkasına inşa etmek iyi bir taktikdir.
Bomb Tower(Bomba kulesi) savunma için kullanılacak bir yapıdır. Yoğun saldırı altındayken kendi alanınıza veya rakibinizin bir kulesini yıktıktan sonra saldırı yapmak için rakip alana Bomb Tower kurabilirsiniz.