Chrome kullanmaktan sıkıldınız, hangi tarayıcıyı kullanmalıyım diye soruyor ve chrome benzeri tarayıcı arayışındaysanız, Chrome yerine hangi tarayıcıyı kullanabilirsiniz bu yazımızda cevaplandıracağız.
Google Chrome, Google’ın web tarayıcısıdır . Google Chrome ile web uygulamalarını ve oyunları sorunsuz ve her şeyden önce hızlı bir şekilde açabilirsiniz. Google Chrome, hızlı ve stabil bir tarayıcı olmasının yanı sıra sahip olduğu mağaza ve eklentiler ile güçlü bir tarayıcı olmayı başarıyor.
Google Chrome he ne kadar iyi özelliklere de sahip olsa da sistem belleğinizi işgal ediyor ve taşınabilir cihazlarda kullanıyorsanız bataryanızı hızla tüketiyor. Özellikle Chrome üzerine kurulan onlarca eklenti ve Translate, Google Cast ve G Suite gibi özellikleri yüzünden onu bırakmak iyice zorlaşıyor. Eğer Chrome’a bağımlı kaldığınızı düşünüyorsanız ve hangi tarayıcıyı kullanmalıyım diye soruyorsanız chrome benzeri tarayıcılardan birini denemek isteyebilirsiniz.
Chrome yerine hangi tarayıcıyı kullanabilirsiniz?
Bu yazımızda sizlerle en az Chrome kadar kullanışlı ve hızlı chrome benzeri tarayıcıları bulacaksınız.
Tor Browser
Gizlilik ve güvenlik konularına önem veriyorsanız Tor Browser
TOR nedir, ne işe yarar, TOR Browser kurulumu nasıl yapılır, Tor Browser nasıl kullanılır, çalışma prensibi nedir buradaki yazımızda detaylı olarak bulabilirsiniz.
Vivaldi
Daha hızlı gezinmek için bir web tarayıcı arayanların kullanabileceği bu alternatif, akıllı sekmeler özelliği sayesinde tam bir hız canavarı. Vivaldi tarayıcısının açık sekmelerin önizlemesini gösteren görsel sekmeler, not oluşturma, sadece bir tıklama ile ziyaret edilen ilk sayfaya dönme gibi saymakla bitmeyen birçok özelliği bulunmaktadır.
Vivaldi tarayıcı ile ilgili detaylı özelliklere buradaki yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Opera
Chromium tabanlı Opera tarayıcısı en popüler tarayıcılar arasında yer almaktadır. Yerleşik bir reklam engelleyici ve VPN bulunduran tarayıcı çevrimiçi gözatmadaki engelleri önünüzden kaldırır. Karanlık mod, pil tsarrufu , turbo modu , veri tasarrufu gibi özellikleri dahili olarak barındıran tarayıcı performans açısından sorun yaşatmıyor.
Chrome’dan Opera’ya geçiş süreci hakkındaki detaylı anlatımımızı burada bulabilirsiniz.
Torch Browser
Multimedya tabanlı bir tarayıcı olan Torch Browser dahili olarak bir medya yakalayıcısı içermektedir. Ses ve videoyu web sayfalarından otomatik olarak kaydeden bu medya yakalayıcı indirmeyi bitirmeden videoları oynatabiliyor. Torrent kullanıcılarını ilgilendiren bir özelliktende bahsetmek gerekirse tarayıcıda yerleşik olarak torrent istemciside bulunmaktadır.
Epic Browser
Tor Browser gibi gizlilik ve güvenliğe önem veren Epic Browser, özel bir sanal köprü barındırmasada sitelerin veri takibini engelleyen ve kripto para kasılma durumunu engelleyen bir altyapı üzerine kurulmuştur. IP adresinizi gizlemek için dahili bir şifreleme algoritması içeren tarayıcı tek tıkla şifreleme sağlar.
Citrio
Eğer internetten çok sık dosya/medya indiriyorsanız Citrio tam sizin için. Hızlı indirme araçlarına gerek duymayan Citrio, dahili bir Bit-torent istemcisi, proxy anahtarı, video kaydedici ve bir indirme yöneticisine sahip. Limeware gibi paylaşım uygulamalarının tarih olduğu bir dönemde denemeye değer.
Brave
Brave, Mozilla projesinin kurucularının bir başka açık kaynaklı web tarayıcısıdır. Sizi yavaşlatan ve gizliliğinizi izleyen reklamları ve izleyicileri engeller. Tarayıcının en güzel özelliklerinden birisi, sık ziyaret ettiğiniz reklam yayınlayan sitelere bağış yapmanızı sağlayan Brave Ödemeler adlı bir özelliğinin olması. Tarama sırasında engellenen reklamları telafi etmek için yayıncıya düzenli olarak bağış yapabiliyorsunuz.