Chrome ile Kullanabileceğiniz En iyi 6 Ücretsiz VPN

Bu yazımızda Google Chrome’a entegre olarak çalışan, Chrome ile Kullanabileceğiniz En iyi 6 Ücretsiz VPN uygulamasını derledik.

İnternet üzerinde anonim bir şekilde gezinti yapmak, kişisel bilgileriniz ile birlikte şifrelerinizin çalınmasını engellemek istiyorsanız bazı ek güvenlik önlemleri almanız gereklidir. Bilgisayarlarımızda ya da mobil cihazlarımızda kullandığımız internet bağlantısı herhangi bir önlem almadığımızda coğrafi konumumuzu ve verilerimizi ele verebilmekte. Bu açıklar nedeniyle istenmeyen reklamlara maruz kalabilmeniz de mümkün. Bunun yanında ülkemizde sıkça uygulanan internet sansürü bizi YouTube ve Twitter gibi engelli sitelere giriş için alternatif yollar aramaya itiyor.

İşte bu yazımızda internet güvenliğiniz ve yasaklı sitelere giriş için kullanabileceğiniz Google Chrome için Ücretsiz VPN Uygulamaları ‘na yer vereceğiz.

VPN nedir? VPN nasıl çalışır? VPN nasıl kullanılır? VPN türleri nelerdir? daha detaylı öğrenmek isterseniz bu konumuza bakabilirsiniz. (VPN Nedir? Nasıl Kullanılır? )

Chrome ile Kullanabileceğiniz En iyi 6 Ücretsiz VPN

Chrome Tarayıcısı‘nda ücretli VPN seçeneklerinin yanında ücretsiz VPN hizmeti alabileceğimiz araçlarda bulunmaktadır.

Chrome kullanıcıları için en iyi ücretsiz VPN seçenekleri ni yazımızda bulabilirsiniz.

1. DotVPN

2014’den bu yana hizmet veren DotVPN’in 500.000’den fazla kullanıcısı bulunuyor. Chrome Web Mağazası’nda 5000’e yakın inceleme alan ve 4 yıldızla ödüllendirilen VPN programı sınırsız bant genişliği sunuyor ve kendinizi 12 ülkeden (Kanada, Almanya, Fransa, Japonya, Hollanda, Singapur, İspanya, İsveç, İsviçre, Rusya, Amerika ve İngiltere) giriş yapmış gibi gösterebiliyorsunuz.

DotVPN

Ülkeler arasında sınırsız geçiş hakkınız da var. 4096 bit anahtar şifrelemeyle bankacılık işlemlerinde güvenliği sağlamak için kullanılan şifrelemeden iki kat daha güvenli olduğunu gösteren VPN programı listenin birincisi konumunda.

2. ZenMate VPN

Siber güvenlik çözümü olarak tanıtılan ZenMate VPN, dünya genelinde yüksek güvenlikli proxy sunucularına sahip olmasıyla kullanıcı bilgilerini şifreliyor ve kullanıcıları zararlı web sitelerinden koruyor.

Gezdiğiniz web sitelerini takip eden her türlü araçtan uzak tutan VPN programı, herkese açık WiFi noktalarında internete girerken de ekstra koruma sağlıyor.

ZenMate VPN

Engelleri ortadan kaldırırken kullanıcının güvenlik ve gizliliğini de düşünen ZenMate’in daha hızlı gezinme, daha fazla konumdan bağlanma, 7/24 destek verme gibi premium seçeneğini de bulunuyor. Premium özelliklerden belli süre ücretsiz faydalanabiliyorsunuz. Devam etmek isterseniz aylık 9.99 TL olarak ücretlendiriliyorsunuz.

3. Hotspot Shield

Hotspot Shield ücretsiz bir VPN (Sanal Özel Ağ) uygulamasıdır. Yasaklı sitelere giriş konusunda kullanılan yardımcı program Hotspot Shield, engellenen internet sitelerine farklı bir ülkeden giriş yapmanızı sağlar.

İşletmeler tarafından da en çok kullanılan VPN programlarından Hotspot Shield, 10 yıldan uzun süredir hizmet veriyor.

Hotspot Shield

190 ülkede aylık 20 milyondan fazla kullanıcısı bulunan ve farklı platformlar üzerinden 400 milyon indirmeyi geçen VPN programı, masaüstü ve mobil tüm platformlarda mevcut.

ZenMate gibi premium versiyonu da bulunan VPN servisinin sınırları ortadan kaldıran özel sürümünü 7 gün süreyle ücretsiz olarak deneyebiliyorsunuz. Sonrasında cihaza ve verilen hizmete bağlı aylık ücretlendirmesi değişmekle birlikte 6.99 TL’den başlıyor.

4. CyberGhost VPN

Gizlilik ve güvenlik üzerine kurulu bir başka popüler VPN hizmeti CyberGhost VPN, web sitesinin verilerine göre 150 milyona yakın reklam, 210.000 zararlı web sitesi, 260 milyon takip girişimini engellemiş.

CyberGhost VPN

Kolay kullanımlı olması (Aç kapat butonu), her türlü çevrimiçi tehdide karşı (hacker’lar, siber dolandırıcılık, banka hesap hırsızlıkları, kimlik avı e-posta dolandırıcılığı) koruma sunması, reklamsız gezinme, anonim olarak gezinme, coğrafi kısıtlamayı kaldırma, zararlı web sitelerinden koruma, veri sıkıştırma, HTTPS bağlantısı gibi bir VPN programında aranılan tüm özelliklere sahip CyberGhost VPN’in premium versiyonunu seçerseniz aylık 4 Euro olarak ücretlendiriliyorsunuz.

5. Browsec VPN

Tamamen ücretsiz olarak hizmet veren nadir VPN programlarından Browsec VPN ile istenilen siteye istenilen yerden erişmek mümkün.

Browsec VPN

Kullanıcının çevrimiçi gizliliğini koruyan ve webde gezinirken takibe alan sitelerin veri toplamasını engelleyen VPN programı bölge bazlı tamamen engellenen sitelere veya okul bilgisayarlarında Facebook, YouTube gibi en çok engellenen sitelere kolaylıkla giriş yapmak için ideal.

6. TunnelBear VPN

VPN’e en çok ihtiyaç duyduğumuz anda Türkçe tweet atarak bizi bizden alan TunnelBear, Chrome’a entegre çalışan popüler VPN eklentileri arasında. Kullanıcılardan tam not almayı başaran VPN servisi, listemize giren VPN’ler arasında en hızlısı.

TunnelBear VPN

Dünya genelinde 20 ülkede sunucuya sahip olması, IP adresinizi ve hareketlerinizi takip eden web sitelerinden uzak tutuyor, engelli ve sansürlü web sitelerinde gezinmeyi açması, herkese açık WiFi noktalarında tarayıcıyı güven altına almasıyla öne çıkan TunnelBear’ın sınırsız veri sunan sürümünü kullanırsanız aylık 6.99 dolar olarak ücretlendiriliyorsunuz.

Opera Ücretsiz ve Sınırsız VPN Nasıl Kullanılır?

Bir yanıt yazın

Back to top button