Bilgisayarım Yavaş Açılıyor? Çözümü Nedir?

Bilgisayarların yavaş açılmasına sebep olan birçok neden var. Bu problemin çözümü için aşağıdaki listemize göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Bilgisayarım Yavaş Açılıyor diyenler bilgisayarınızın neden yavaş çalıştığını bulmanızı sağlayacak.

Bilgisayarınıza yeni bir işletim sistemi yüklemeniz yada formatlama işlemi yapmanız durumunda bilgisayarınız çok hızlı bir şekilde hemen kapanır ve açmak istediğinizde hemen açılır. Hepimizin sorunu olan bilgisayarın yavaşlamasına sebep olan birçok etken vardır. Bunların başında bilgisayarınıza yüklediğiniz programlar, hafızanın dolu olması, virüs kapması, donanım sorunları, disklerin parçalanmış olması, ön bellek dosyaları, disk üzerinde hataların oluşması gibi. Bu durum bilgisayarın geç açılmasına veya bilgisayarın geç kapanmasına neden olur.

Bilgisayarım Yavaş Açılıyor? Çözümü nedir ?

1-Bilgisayarımıza Ccleaner Programı kurup kayıt defteri ve çöp dosyaları temizleyelim. Böylece eski programlardan kalan artık kalıntı dosyalarını, gereksiz temp ve cache bellek dosyalarını temizleyelim.

2-Başlangıçta bir çok program açılıyordur ve işletim sistemi bunları açmakta zorlanıyor olabilir. Başlangıçtaki gereksiz programları kaldırmak için yapmanız gereken sırayla Başlat, çalıştır, msconfig, başlatma, görev yöneticisini aç tıklayın. Buradan açılıştaki programları Antivirüs programı hariç devre dışı bırakarak bilgisayarı yeniden başlatın.

3-Bilgisayara bulaşan zararlı yazılımlar da geç açılmasına sebep olur. Virüs bulaşmışsa bir antivirüs programıyla, en üst düzey koruma ile tarama yapınız.

4-Başka bir yavaşlama sebebi de disklerin parçalanmış olması. Başlat, Denetim Masası, Yönetimsel araçlar, Sürücüleri birleştir ve iyileştir seçeneği ile istediğiniz sürücüye tıklayıp “en iyi duruma getir” tıklayarak işlemi tamamlarsınız. Yada Başlat, Tüm programlar, Donatılar, sistem araçları, Disk birleştiricisi, istediğiniz sürücüye tıklayıp disk birleştirmeyi yapabilirsiz.

İlginizi çekebilir:Bilgisayarınızı Sıcaktan Korumanın 12 Yolu

5-Bilgisayarımızdaki Ekran kartı, ram ve donanımsal parçalar sıkıntılı olabilir. Yada işlemcideki termal macunun miladını doldurması bilgisayarın ısınmasına sebep olur, ısınma sistem yavaşlamasına neden olabilir. Böyle durumlarda bilgisayar sürekli reset atar. Ayrıca bağlantı kablolarını kontrol edin.

6-Bilgisayarımızda gelişi güzel kayıt edilmiş dosyaları sıkıştırma ile bir araya toplayalım. Defrag yaparak birleştirme yapalım. Böylece dosyaları okumakta zaman kaybı yaşanmayacaktır.

7-Harddisk’de bad sektör oluşmuş olabilir, Bilgisayar’da Bad Sektör kontrol yapınız. Bozuk sektör üzerine geldiğinde bu bölümü okuyamamasına neden olacaktır.

Bir yanıt yazın

Back to top button