Akıllı telefonumuzun yada tabletimizin zarar görmesi,çalınması durumunda bildiğiniz gibi içerisinde bulunan tüm bilgiler gidecektir ve Android akıllı telefonunuzda yedek almadıysanız bilgilerin geri dönüşü olmayacaktır. Peki Android Telefon Nasıl Yedeklenir ?
Android akıllı telefon ve tabletlerimizin artık neredeyse hayatımızın her alanına dair bilgilere ev sahipliği yaptıkları ve bu nedenle onlara oldukça bağımlı olduğumuz bir gerçek.
Ancak cihazlarımıza herhangi bir sebepten dolayı bir şey olduğunda, içerisindeki bu bilgilere yeniden erişmenin imkansız hale gelmesi, bu verilerin yedeklenmesinin ne kadar önemli olduğunu bizlere gösteriyor. Bu yazımızda Android Telefon Nasıl Yedeklenir detayları ile anlatacağız.
Android Telefon Nasıl Yedeklenir ?
NOT: Bu rehberimizdeki adımlar ve telefon menüleri farklı cihazlarda değişiklikler gösterebilirler. Ancak temel olarak işlemlerin benzer olması nedeniyle ekran görüntülerinde yer alanlara benzer seçenekleri tespit etmeye çalışmayı unutmayın.
Android Telefonlarda Fotoğraf ve Videoları Bilgisayarla Yedekleme
İlk yöntemimiz Android cihazlarımızın en temel yoldan yedeklenmesi, yani bilgisayarlarımızı kullanarak fotoğraf ve videoların sabit diske kopyalanması.
Bu işlem için ilk olarak cihazımızı bilgisayarımıza USB kablosu üzerinden bağlıyoruz ve daha sonra “Bu bilgisayar” menüsüne girerek cihazımıza dair ikonun orada belirmesini bekliyoruz.
Bağlama işlemi esnasında bilgisayarınız muhtemelen size cihazın dizinini açmak üzere bir istek de gönderecektir. Tıklayarak cihazımızın içerisindeki tüm klasörlerin listesini açıyoruz.
Android cihazımızın içerisinde yer alan DCIM ve Media klasörleri ana hedefimiz. Bazı Android telefonlar çekilen fotoğrafları DCIM içerisinde, bazıları ise Media içerisinde saklıyorlar. Dolayısıyla ikisine de göz atmanız faydanıza olacaktır.
Dizinimize giriş yaptıktan sonra “100MEDIA” ve “Camera” klasörlerini seçiyor, faremizin sağ butonunu kullanarak menüyü açıyor, ardından “Kopyala” seçeneğini kullanıyoruz.
Bu adımdan sonra tek yapmanız gereken kopyaladığımız bu klasörleri bilgisayarınızdaki istediğiniz klasöre girdikten sonra o klasöre yine sağ tık menüsünü kullanarak yapıştırmak.