Oyun oynarken yada uygulama kullanırken Android kasma sorunu yaşayanların işine yarayabilecek Android yavaş çalışma sorununa 4 çözüm önerisi ile karşınızdayız.
Android cihazlarda zaman zaman kasma, donma, kilitlenme gibi pek çok sorun oluşmaktadır. Bu sorunun başta virüsler olmak üzere hafıza doluluğu, arka planda çalışan uygulamalar gibi pek çok nedeni var. Android kasma sorununu bazı basit yöntemlerle çözüme kavuşturabilirsiniz.
Öncelikle Android kasma sorunu ile telefonunuzu ilk aldığınızdan beri karşı karşıyaysanız bu almış olduğunuz cihazın düşük RAM ve düşük hafıza konfigürasyonu ile alakalı olabilir. Böyle bir durumda daha yüksek RAM ve hafıza kapasitesine sahip bir akıllı telefon almanız daha uygun olacaktır.
Eğer Android kasma, Android takılma, Android yavaşlama sorunları sonradan ortaya çıkmışsa bir dizi önlem ile bu sorunu giderebilmeniz mümkün.
Android Kasma Sorunu için işinize yarayabilecek 4 Çözüm
Android telefonun kasma, donma veya takılma sorununa, çözüm olabilecek bazı çözüm yollarınu sizlere sunuyoruz.
SD kart depolama alanını boşaltın
SD kart depolama alanınız %80 gibi bir oranla doluysa bu telefonda yavaşlamaya yol açar. Telefon yada SD depolama alanlarında temizlik yapmanız gereklidir. Bu temizlik sayesinde kullanılmayan artık dosyaları sildiğinizde telefonunuzda belirgin bir rahatlama olacaktır.
SD kart temizliği konusunda SD Cleaner uygulamasını kullanabilirsiniz. SD Cleaner ile hafıza kartınızda tarama yaparak gereksiz dosyaları tespit edebilir ve kolaylıkla temizleyebilirsiniz.
[appbox googleplay com.tatkovlab.sdcardcleaner]Arka Planda çalışan uygulamaları sonlandırın
Arka planda çalışan gereksiz uygulamalar performansı düşürür, telefonunuzun hızını azaltır ve cihazınızın donmasınaneden olurlar. Telefonda hiç bir işlem yapmadığınızda dahi telefonun şarjı çabuk bitiyor yada telefonda sebepsiz donmalar oluşuyorsa arka plan uygulamalarına bakarak istemediğiniz uygulamaların çalışmasını durdurabilirsiniz.
Gene arka plan uygulamalarını sonladırmak için uygulama kullanabilirsiniz. Bu konuda Greenify uygulamasını sizin için uygun olabilir. Greenify uygulaması, arka planda çalışan uygulamaları otomatik olarak sonlandırarak pil tasarrufu yapmanızda büyük bir avantaj sağlıyor.
[appbox googleplay com.oasisfeng.greenify]Pili sömüren uygulamaları kaldırın
Android yavaşlama sorununun nedenlerinden birisi de yüksek şarj tüketen uygulamalardır. Bu uygulamalar çalışmak için çok fazla enerji tüketir ve şarj miktarınızı azaltmakla kalmayıp sistemin performansını da düşürür. Bu uygulamalar eğer sizin için gereksizse, bunları silmelisiniz.
Pil sömüren uygulamaları kaldırmak için uygulama kullanabilirsiniz. Bu konuda WakeLock Detector uygulamasını sizin için uygun olabilir. WakeLock Detector uygulaması, arka planda çalışan uygulamaları otomatik olarak sonlandırarak pil tasarrufu yapmanızda büyük bir avantaj sağlıyor.
Mobil cihazınızda aktif olarak çalışan uygulamaların batarya tüketim oranlarını gösteren Wakelock Detector ile cihazınızın enerjisini emen uygulamaları tespit edip bataryanız bitmeden önlem alabilirsiniz.
[appbox googleplay com.uzumapps.wakelockdetector.noroot]Gereksiz Kalıntılardan Kurtulun
İndirdiğiniz uygulamaları daha sonra silmiş olabilirsiniz ama bu uygulamaların kalıntıları telefonunuzda kalır ve bu da cihazınızı ciddi boyutta yavaşlatır. Bu nedenle gereksiz kalıntıları telefonunuzdan silmeniz gerekir.
Android gereksiz dosyaları silmek için uygulama kullanabilirsiniz. Bu konuda Boost Cache Cleaner uygulamasını sizin için uygun olabilir. Boost Cache Cleaner ön belleğe alınmış eski uygulama dosyalarını hızlı ve kolay bir şekilde silmenizi sağlar. Bu sayede telefonunuz daha kolay işlem yapar ve yeni açtığınız uygulamalar daha hızlı çalışır.
Boost Cache Cleaner uygulamasını buraya tıklayarak cihazınıza indirebilirsiniz.
Android kasma sorunu yazımız sona erdi.
Bu yazımızla bağlantılı olarak Android Telefonu Hızlandırmak için En İyi Uygulamalar yazımıza da bakabilirsiniz.