İş için Facebook’u daha etkili kullanabilmeniz için sizlere 25 Maddede Facebook İş için Etkili Kullanım Rehberi hazırladık. Böylece işinizi Facebook’da daha etkin pazarlayarak işinizi büyütebilir ve daha çok müşteri çekebilirsiniz.
Özellikle 18-24 yaş grubu Instagram ve Snapchat gibi sosyal ağlara doğru eğilim gösterse de, sosyal ağ pazarında Facebook’un ciddi ağırlığı hala yerini koruyor.
25 Maddede Facebook İş için Etkili Kullanım Rehberi
Günlük 1 milyardan fazla kullanıcının giriş yaptığı Facebook (ki bu rakam her sene yüzde 16 büyüyor) hala en popüler sosyal ağ. Rakamı şöyle ifade edersek daha rahat anlaşılabilir: ‘XX ile giriş yap’ gibi ibareler karşımıza çıkan ‘Social Login’lerin yüzde 77’si Facebook’tan oluşuyor.
Eğer işinizi büyütmek ve işiniz için ürettiğiniz içeriklerin müşterilerinize ulaşmasını istiyorsanız, Facebook’ta var olmak doğru bir fikir. Tabii bunun için Facebook’ta varlığınızı ciddi anlamda optimize etmeniz gerekebilir. İşte Facebook’u etkili kullanma rehberi.
BÖLÜM 1: Facebook Sayfanızı Optimize Etmek
İşiniz için bir Facebook sayfası açmalısınız, kişi profili değil.
Bu sadece güzel görünmesi ve sayfaların size verdiği sayısız nimetle alakalı değil. Buna ek olarak Facebook’un kullanım şartlarında da bu yasaklanmış. Sayfa açmak çok basit. Size uygun başlığı seçin ve sonra sayfanız 2-3 adımda hazır.
2. Bir Facebook adresi oluşturun
Sayfanızı ilk oluşturduğunuzda genelde bir Facebook URL’i (yani size özel olan facebook.com/markanızınadı olan link) oluşturma hakkı verilmez. Bunun için sayfanızı oluşturup belirlenen beğeniyi aştıktan sonra sayfanızdaki ‘Hakkında’ sekmesine gidin ve oradan Facebook Adresi bölümü ile kullanıcı adınızı oluşturun.
3. İyi bir kapak fotoğrafı ekleyin
Facebook sayfa tasarım kuralları size 851×315 piksel boyutlarında bir kapak fotoğrafı ekleme hakkı veriyor. Bunu müşterileriniz etkilemek ve sayfanızı ilgi çekici hale getirmek için kullanın. Ayrıca kapak fotoğrafını kullanırken mobil uyumluluğuna dikkat edin.
4. Hatırlanabilir bir profil fotoğrafı ekleyin
Profil fotoğrafında işinize ait bir şey olmalı: Markanızın logosu veya logotaypı. Haber kaynağında profil fotoğrafının daha çarpıcı görünmesi için beyazdan farklı bir arkaplan düşünebilirsiniz. Kapak fotoğrafı ile de birlikte güzel bir görüntü sergilediğinizden emin olun.
Facebook Profil Videosu Nasıl Eklenir ?
5. ‘Hakkında’ kısmını optimize edin.
Facebook sayfanıza gelen insanların ilk bakacakları bölümlerden biri Hakkında bölümü. Buraya kısa ve anlamlı bir açıklama yazmalı ve web sayfanızı girmelisiniz. Eğer bir yerel işletme olarak açtıysanız (adresi olan bir yerden bahsediyorum) o zaman adresi de doğru şekilde ekleyip harita görünürlüğü sağlamanız kullanıcı deneyimi için daha olumlu olacaktır.
6.Marka / yerel işletme sayfası
7. “Genelde dakikalar içinde yanıt veriyor” rozetini kazanın
Sayfanıza gelen mesajları ne kadar hızlı yanıtlarsanız, bu rozeti almaya o kadar hak kazanırsınız. Facebook, kullanıcılarını bir sayfaya gönderecekleri mesaja karşılık alacağı mesajın ne kadar uzun süreceğini bildiriyor. Bu da prestij için ve potansiyel müşterilerinizin size mesaj atmasını motive etmek için önemli.
8. Önemli gelişmeleri ekleyin
‘Kilometre Taşı’, işletmenizin önemli başarılarını ekleyebildiğiniz özel bir alan. Yeni ürün tanıtımları, ödüller, önemli etkinlikler ya da diğerleri. Bunları Zaman Tüneli’nizde paylaşarak kullanıcıları etkileyebilir ve buna ek olarak ‘Hakkında’ bölümünde listeleyebilirsiniz. Kilometre taşı eklemek için gönderi paylaştığınız alandan Teklif – Etkinlik + ‘e tıklayın. Sonra Kilometre taşını seçin.
9. Çağrı düğmesi ekleyin.
Facebook 2014 Aralık ayında eklediği bir özellikle sayfanızdaki beğen butonunun hemen soluna bir düğme ekleme şansı verdi. Böylece önceden hazırlanmış seçeneklerden birini seçip sayfamız ekleyebiliyor ve bir bağlantıya gitmesini sağlayabiliyoruz.
10. Facebook sekmeleri ekleyin
Standart olarak sekmeler Zaman Tüneli, Hakkında, Fotoğraflar, Beğenenler ve Daha fazla’dan oluşur. Ama Facebook sizlere kişiselleştirilebilir sekmeler ekleme desteği sunar. Bu sekmeleri iletişim formları, küçük oyunlar, destek hizmeti, belirli bir ürününüzle ilgili mikro site gibi kullanabilirsiniz.
25 Maddede Facebook İş için Etkili Kullanım Rehberi devamı için sonarki sayfaya geçiniz.