8# Kötü amaçlı yazılımları mutlaka sisteminizden uzaklaştırın
Bilgisayarınıza bulaşan virüsler yada malware tabir edilen kötü amaçlı yazılımlar bilgisayarınızın çalışmasını yavaşlatabilir. Bu yüzden en az haftada bir kere virüs ve malware taraması yapmalısınız. Bilgisayarınızda yüklü olan antivirüs programı ile haftada bir kere virüs taraması yapın.
Çoğu performans sorununun nedeni, kötü amaçlı yazılımların etkisinden kaynaklanabiliyor. Bu nedenle iyi ve ücretsiz bir malware yada virüs tarayıcısını kullanmakta fayda var.
# En İyi 9 Ücretsiz Antivirüs Programı
9# Kayıt Defterini Temizleyin
Windows Kayıt Defteri, Windows ve diğer programlar için bir ayar listesinin tutulmasını sağlıyor. Çoğu zaman, programlar yüklendiğinde kayıt defterinde değişiklik yapılır, fakat kaldırıldığında bu değişiklikler kaldırılamaz. Zaman geçtikte biriken binlerce kayıt defteri değişikliği sistem performansını önemli ölçüde yavaşlatabiliyor. Bunu temizleyerek sistem performansınızı artırabilmeniz mümkün.
10# Kullanılmayan uygulamaları kaldırın
11# Yüksletme seçeneği ile silinmeyen uygulamaları silebilirsiniz.
Windows’un en yeni sürümü, önceden yüklenmiş uygulamalarla birlikte geliyor. Bunların çoğu belki işinize yarıyordur, fakat kaldırmak isteyenler de olabilir. Bunun için yerinde yükseltmeyi kullanarak, normal yollardan silemediğiniz bu uygulamaları silebilirsiniz. Yerinde yükseltme ile tüm uygulamalarınızı yeniden yüklemeden bilgisayarınızı yenileyebilirsiniz.
Yerinde yükseltmeyi gerçekleştirmek için Windows 10 Medya Oluşturma Aracı’nı indirdikten sonra Bu bilgisayarı yükselt seçeneğini kullanmanız gerekiyor. Bu adımdan sonra sadece işletim sisteminin dosyaları yenilenecek ve uygulamalar yeniden yüklenmeyecektir.
12. Windows 10’da önceden yüklenmiş Uygulamalarını Silebilirsiniz.
Windows’a önceden yüklenmiş uygulamaları silmek istiyorsanız, 10AppsManager uygulamasını kurulum gerektirmeden kullanabilir ve tek bir tıkla Windows uygulamalarını kaldırabilirsiniz.